Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Wil jij ook genieten van een prachtig groen gazon zonder het gedoe van constant maaien en onderhoud? Kunstgras maakt deze droom werkelijkheid en biedt niet alleen gemak, maar ook een heleboel andere voordelen. In deze blog vertellen we alle voordelen en waarom kunstgras de ideale keuze is.

1. Makkelijk onderhoud van kunstgras

Kunstgras vraagt weinig onderhoud, wat een groot voordeel is. Natuurgras vereist daarentegen regelmatig maaien, besproeien, bemesten en verticuteren. Met kunstgras is dit allemaal niet nodig, wat veel tijd bespaart!

Het betekent echter niet dat kunstgras volledig zonder zorg is. Af en toe moet het worden gereinigd door bladeren en takken weg te vegen met een harde bezem of borstel. Zo voorkom je eventuele onkruidgroei tussen het kunstgras en zorg je ervoor dat de sprietjes weer overeind komen door te borstelen of vegen.

2. Altijd een mooi groen gazon

Een ander pluspunt van kunstgras is dat het er altijd fraai uitziet. De sprieten behouden hun frisse groene kleur en je hebt geen last van kale plekjes, mos of onkruid. Zelfs na hevige regen kun je het kunstgras zonder problemen betreden. Kunstgras blijft in elk seizoen mooi liggen, terwijl echt gras kan verkleuren, afsterven of in een modderbad kan veranderen.

Het is een misvatting dat kunstgras er nep uitziet. Bij goedkopere soorten kan dit het geval zijn, maar kies je voor goede kwaliteit, dan is het nauwelijks van echt gras te onderscheiden.

kunstgras voordelen

3. Lange levensduur van kunstgras

Kunstgras is zeer duurzaam en behoudt jarenlang zijn mooie uiterlijk. Het is bijzonder slijtvast en je hoeft het niet om de zoveel jaar te vervangen. Vooral bij hoge kwaliteit kunstgras blijft het kleurvast en heeft het weer geen invloed op het uiterlijk van de grassprieten.

4. Geschikt voor diverse ondergronden

Bij het aanleggen van natuurgras moet de ondergrond vaak bewerkt worden. Bij kunstgras is dit niet nodig, omdat het op vrijwel alle soorten ondergronden gelegd kan worden. De enige voorwaarde is dat de ondergrond vlak moet zijn, of het nu een zandbak is of een betegeld balkon.

5. Geen extra gereedschap of onderhoudsproducten nodig

Met een kunstgrasgazon heb je geen extra gereedschap of onderhoudsproducten nodig. Dit bespaart je enorm veel geld! Je hoeft geen mest, bestrijdingsmiddelen, grasmaaier en sproeiers meer aan te schaffen. Daarnaast hoef je kunstgras natuurlijk ook niet water te geven, wat weer geld bespaart.

voordelen van kunstgras

6. Veilig voor kinderen en dieren

Veiligheid is ook een groot voordeel bij kunstgras. Kunstgras is namelijk lekker zacht, waardoor kinderen en dieren er zorgeloos op kunnen spelen. Bovendien heb je veel minder last van ongedierte en/of onkruid, dus hoef je ook niet in de weer met zware bestrijdingsmiddelen. Dat is natuurlijk beter voor de gezondheid! Ook is het geen probleem als er een vonk van een sigaret of een barbecue op het kunstgras valt, want het zal niet snel vlam vatten. Kortom, kunstgras is veilig voor het hele gezin!

Kunstgras kopen? Wij helpen je!

Heb je besloten om de overstap te maken naar kunstgras en wil je genieten van een prachtig, onderhoudsarm gazon met al deze voordelen? Bij ons ben je aan het juiste adres! Bekijk snel ons assortiment kunstgras.

Waarom kiezen voor Plusjop?

  • Deskundig advies: onze experts delen graag hun kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.
  • Kwaliteitsgarantie: wij bieden hoogwaardig kunstgras dat duurzaam en comfortabel is.
  • Ruime keuze: ontdek een breed assortiment aan stijlen en texturen om het kunstgras te vinden dat perfect bij jouw buitenruimte past.

Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek de voordelen van kunstgras voor jezelf.