Waar moet je op letten bij het kiezen van kunstgras?

Als je overweegt kunstgras in je tuin te laten leggen, wil je natuurlijk de beste kwaliteit en het mooiste resultaat. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van kunstgras? Hier geven we je de belangrijkste tips voor het maken van de beste keuze.

1. Advies van experts

Voordat je de keuze maakt, is het verstandig om advies in te winnen. Het kiezen van het juiste kunstgras voor jouw tuin of balkon kan een uitdaging zijn. Een adviesgesprek met een specialist kan dan erg handig zijn. Zo krijg je gedetailleerde informatie over de verschillende soorten kunstgras en welke het beste past bij jouw wensen en situatie.

2. Kies voor de juiste poolstructuur

Kunstgras kan verschillende poolstructuren hebben, zoals een gekrulde of platte pool. Een gekrulde pool geeft het gras een meer natuurlijke uitstraling, terwijl een platte pool zorgt voor een strakker resultaat.

3. De prijs-kwaliteitverhouding

Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de kwaliteit en eigenschappen van het gras. Let erop dat je niet alleen naar de prijs kijkt, maar ook naar de kwaliteit van het kunstgras. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is essentieel voor een duurzaam en mooi resultaat.

kunstgras kopen waar op letten

4. Een realistische kleurkeuze

Kunstgras kan geleverd worden in verschillende kleuren. Van felgroen tot donkergroen en zelfs bruin. Kies een kleur die past bij je tuin en die zo realistisch mogelijk oogt.

5. Let op de UV-bestendigheid

Kunstgras dat niet goed bestand is tegen UV-straling kan verkleuren en zijn mooie kleur verliezen. Kies daarom voor kunstgras dat UV-bestendig is en lang mooi blijft.

6. Vraag om referenties

Voordat je besluit, vraag de leverancier of installateur om referenties van klanten en projecten die eerder kunstgras hebben laten leggen. Dit geeft je een beter beeld van de kwaliteit en het resultaat van het kunstgras.

7. Kies voor de juiste poolhoogte

De poolhoogte van kunstgras kan variëren. Hoe hoger de pool, hoe zachter en voller het kunstgras oogt. Maar let op: een te hoge poolhoogte kan ook zorgen voor een minder natuurlijk ogend resultaat.

kunstgras kiezen waar op letten

8. Let op de dichtheid

De dichtheid van kunstgras bepaalt hoe vol het gras eruitziet. Hoe meer vezels per vierkante meter, hoe voller het kunstgras oogt. Echter, een te hoge dichtheid kan een minder natuurlijk ogend resultaat geven.

9. Kies voor goede vezels

De kwaliteit van de vezels bepaalt mede de levensduur van het kunstgras. Kies voor vezels van goede kwaliteit, zoals polyethyleen of polyamide. Daarnaast zorgt een goede backing voor een stevige en stabiele ondergrond voor het kunstgras.

Kunstgras van de beste kwaliteit

Onderzoek hoeveel garantie je krijgt op het kunstgras. Bij Plusjop hebben wij al jaren ervaring met het verkopen van kunstgras. Vooraf kun je gemakkelijk een gratis sample aanvragen, zodat je zeker weet dat je kunstgras ontvangt van de beste kwaliteit. Plusjop heeft al vele jaren ervaring met kunstgras verkopen en wij kunnen deskundig advies aanbieden.