Hoe moet je kunstgras snijden?

Wil je genieten van een perfect gazon zonder gedoe? Dan is kunstgras de ideale oplossing! Maar hoe zorg je ervoor dat het naadloos in jouw tuin past? In onze blog lees je hoe je het beste kunstgras kunt snijden. Van handige tips tot stapsgewijze instructies, wij begeleiden je door het proces om je kunstgrasveld op maat te maken.

Benodigdheden

Om te beginnen is het essentieel dat je enkele gereedschappen klaar hebt liggen. Je hebt het volgende nodig:

1. Voorbereiding van het kunstgras

Begin eerst met het meten van het kunstgras. Rol de kunstgrasmat uit en leg deze met de onderkant naar boven, aangezien kunstgras vanaf de onderzijde moet worden gesneden.

2. Afmeten van het kunstgras

Gebruik vervolgens de meetband om te bepalen hoeveel kunstgras je nodig hebt voor je project.

hoe kunstgras snijden

3. Markeren van de juiste hoeveelheid

Teken met de lange lat de benodigde hoeveelheid af op het kunstgras. Het is handig om dit over de lengte te doen, omdat je dan langs de vezelbanen snijdt. Deze vezelbanen zijn altijd recht, wat zorgt voor strak afgesneden kunstgras.

Je kunt er ook voor kiezen om het kunstgras grofweg op maat te laten maken en het vervolgens op het benodigde stuk grond te plaatsen. Snijd het kunstgras dan van bovenaf langs de randen af. Wees hierbij nauwkeurig, omdat je maar één kans hebt!

4. Het snijden rond palen of objecten

Heb je een paal of object in je kunstgrasveld? Gebruik hiervoor het haakmesje.

Snijd met het haakmesje langs de bovenkant van het object in het kunstgras. Vergeet niet om deze sneden goed te verlijmen langs het object.

Het neerleggen van het kunstgras

Zodra het kunstgras volledig op maat is gesneden, is het moment aangebroken om het op de juiste locatie te plaatsen. Bekijk ook onze blog ‘zelf kunstgras aanleggen‘, maar houd daarbij in gedachten dat een goede ondergrond voor het kunstgras van cruciaal belang is.