Kunstgras schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat je kunstgras er altijd op zijn best uitziet, is regelmatige schoonmaak en onderhoud essentieel. In deze blog delen we handige tips voor het schoonmaken van kunstgras, zodat jouw gazon er altijd stralend uitziet.

Waarom kunstgras schoonmaken?

Het reinigen van kunstgras is essentieel om verschillende redenen. Een belangrijk aspect is dat het de levensduur van het grastapijt verlengt. Door regelmatig kunstgras schoon te maken, vermindert u de kans dat externe invloeden zoals algen, bladeren, zand of ander afval het kunstgras beschadigen.

Bovendien zorgt het schoonmaken van kunstgras ervoor dat het zijn mooie groene uitstraling behoudt of, in het geval van gekleurd kunstgras, zijn kleur behoudt. Door algen en andere tuinresten geen kans te geven om zich aan de vezels te hechten, blijft het kunstgras stralend en kunt u genieten van een prachtig gazon. Ten slotte is het schoonmaken van kunstgras van groot belang voor de veiligheid. Algen, bladeren en andere tuinresten kunnen ervoor zorgen dat het kunstgras onnodig glad wordt. Door het kunstgras schoon te maken, behouden de vezels hun grip en voorkomt u glijpartijen en ongelukken.

kunstgras reinigen

Hoe maak je kunstgras schoon?

Volg deze stappen om het kunstgras schoon te maken:

  • Verwijder eerst grove resten vuil met behulp van een doek of handveger.
  • Gebruik een stofzuiger om kleinere resten te verwijderen.
  • Spoel het betreffende gedeelte af met lauw water.
  • Maak een sopje met reinigingsmiddel.
  • Schrob het kunstgras grondig schoon met behulp van het reinigingsmiddel en een harde kunststof borstel.
  • Spoel het kunstgras vervolgens af met lauw water om het reinigingsmiddel weg te spoelen.
  • Laat het geheel even drogen.
  • Indien nodig, strooi extra kwartszand op het kunstgras wanneer dit is weggezakt.
  • Borstel de plek grondig op om het kunstgras weer in optimale staat te brengen.

Kun je grastapijt reinigen met groene zeep?

Het wordt niet aanbevolen om kunstgras te reinigen met groene zeep, omdat het een olieachtige substantie is en resten kan achterlaten op het kunstgras. Het kan ook moeilijk zijn om groene zeep volledig uit het kunstgras te spoelen. Gebruik in plaats daarvan een niet-bijtende zeep. Dit zal helpen bij het verwijderen van vlekken en vuil zonder resten achter te laten.

Kun je kunstgras schoonmaken met schoonmaakazijn?

Ja, schoonmaakazijn kan worden gebruikt om kunstgras schoon te maken. Het kan helpen bij het verwijderen van vlekken, geuren en bacteriën. Schoonmaakazijn zou je kunnen mixen met het sopje met reinigingsmiddel.

hoe maak je kunstgras schoon

Kunstgras is onderhoudsarm

Het kan lijken alsof kunstgras veel inspanning vergt om het in goede staat te houden, maar dat is absoluut niet waar. In vergelijking met natuurlijk gras is kunstgras veel gemakkelijker te onderhouden. Zelfs wanneer er veel tijd en moeite wordt besteed aan het behoud van natuurlijk gras, kan het nog steeds moeilijk zijn om het net zo mooi te houden als kunstgras. Natuurlijk gras vertoont altijd wel enkele slechte plekken, terwijl dit niet het geval is bij kunstgras.